بایوس (BIOS) مخفف کلمه basic input output system است و در واقع آن یک برنامه بسیار حیاتی برای کامپیوترهاست صفحهیBIOS در واقع برای انجام تنظیمات مادربورد بهکار برده میشود همانطور که از اسمش پیداست سیستم اساسی ورودی و خروچی کامپیوترهاست . با کلید مشهور delete روی کیبرد وارد بایوس میشویم و از بوت سیستم گرفته تا تنظیمات خاص مین و سیپییو رو انجام میدهیم، بایوس همان صفحه بطور معمول آبی و سفید است که که حالا با ورود چیپست جدید اینتل یعنی Z68 زمان خداحافظی با آن فرا رسیده تا به یکی دیگر از خاطرات نوستالوژیک کامپیوتریها تبدیل شود .
با عرضهی پردازندههای Sandy Bridge توسط اینتل و معرفی مادربوردهایی که با چیپست و سوکت جدید این پردازندهها را پشتیبانی میکنند، UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) جایگزین بایوس میشود تا رابط یکپارچه سیستم عامل قابل گسترش یا همان UEFI جانشین جدیدی برای بایوس باشد.
عمده تفاوت UEFI با بایوس حرکت موس و محیط گرافیکی زیباتر آن است ، به عنوان مثال چک باکسها یا دکمههای رادیویی (گزینههایی که به شکل دایره هستند) و لیستهای کرکرهای در آن دیده میشود و همچنین میتوان از درایوهایی با حجم بالاتر از ۳ ترابایت بوت انجام داد و از امکانات صفحه لمسی در آن بهرهمند شد.
این چیپست یک مدل ترکیبی بین P67 و H67 است و با وجود گرافیک مجتمع طوری طراحی شده که در این چیپست بتوان پردازندههای سندی بریج را به سادگی اورکلاک کرد.
گیگابایت اولین مادربورد Z68 را با نام Z68-UD7-B3 عرضه کرده است و از سری Top-End این شرکت میباشد. سری مادربردهای Z68 از نسل دوم پردازندههای Core اینتل پشتیبانی میکنند. از لحاظ ردهبندی، چیپست Z68 بین P67 و H67 قرار میگیرد. این چیپست طراحی شده است تا قابلیت اورکلاک برای پردازندهها و حافظههایی پل شنی را ممکن سازد و همچنین از گرافیک مجتمع پردازنده استفاده میکند
از دیگر فنآوریهای بر پایه این چیپست میتوان به فنآوری Smart Response اینتل اشاره کرد که با بهرهگیری از Caching پیشرفته، کارایی سیستم را افزایش چشمگیری میدهد. با استفاده از Quick Sync نیز میتوان کار تولید، ویرایش و به اشتراکگذاری فایلهای تصویری را با سرعتی دوچندان انجام داد.
در حال حاضر چیپستهای P67 و H67 این تواناییها را ندارند و با عرضه چیپستهای سری Z68 سهم بازار مادربوردهای P67 افت میکند و در واقع P67 از رده خارج میشود، چون سری P جزو چیپستهای نسل بعدی اینتل نیست.
|
۰ نظر
ارسال نظر